Svētdiena, 19.05.2024, 17:29

Meklēju ceļu

Vietnes izvēlne
Atbildes uz epastu

Ierakstiet Jūsu epastu:

Delivered by FeedBurner

Sadaļas kategorijas Kategorijas iedaļa
Mūsu aptauja
Kā Jūs uzzinājāt par mūsu mājas lapu?
Atbilžu kopskaits: 51
Kalendārs
«  Maijs 2024  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Atbildes uz jautājumiem

Jautājums mācītājam:

Kā mūsdienās bērniem, jauniešiem un visiem pārējiem pasargāt sevi no izklaidīgā dzīvesveida?

Agita

 Izklaides un ar to saistītā izlaidība un dzīve kārības ir pieskaitāmas pie dzīves ērkšķiem, kas apslāpē labos Gara augļus cilvēka dzīvē, rada vienaldzību pret labām un garīgām lietām un līdz ar to karo pret cilvēka dvēseli.

Lk. 8:14

 

Taču nevajadzētu noliegt to, ka pie dzīves pieder arī prieks un atpūta. Tas ir saistīts arī ar Svētdienas svētīšanu, kura līdzībās ir salīdzināta arī ar banketu, svētkiem vai kāzām, jeb citiem vārdiem ar sava veida tusiņu.

Tam cilvēkam, kam ir stipri garīgie pamati, arī izklaide nāks tikai par labu. Kā teica arī I.Kants – nekas nav labāks par atpūtu pēc labi padarīta darba.

 

Nelaime ir tad, kad izklaide kļūst par ikdienu. Kad patērētāja kultūra ar TV un internetu un degradējošām izklaidēm pārmāc normālo dzīves ritmu, kad cilvēks vairs negrib piepūlēties un strādāt.

 

Pasargāt var laba audzināšana – nevis tikai pamācīšana, kas pusaudža vai jaunieša vecumā kļūst bezjēdzīga. Bet konsekvences dzīvē – ka atpūta jānopelna un apziņa, ka katrai izklaidei ir savas sekas.

 

Bijība Dieva priekšā arī šeit ir gudrības iesākums. Tas nozīmē, ka jāmāca visvairāk paklausīt Dieva vārdam, nevis draugiem vai vecākiem vai iegribām. Garīgās zāles ko piedāvā Jēzus ir Dieva vārds, lūgšana un gavēnis. Dieva vārds nostāda Augstākās patiesības priekšā, tas motivē labāk par vecāku aizrādījumiem, lūgšanas un aizlūgšanas ļauj Dieva žēlastības svētībām ienākt šajās dzīvēs, bet gavēnis mudina uzsākt reālas cīņas pret kaitīgiem ieradumiem un veidot pozitīvus atsacīšanās un labdarības upurus.

 

Pozitīva garīgā vide – ieiešana kādas draudzes jauniešu vai vispār kādas draudzes dzīvē tas arī ir tas, kas pārslēdz uzmanību no bezjēdzīgām izklaidēm uz svētīgu prieku. Citiem vārdiem sakot – neliedz tikai kritika un noliegums, bet ir jāatrod kaut kas pozitīvs vietā.

 

Ar cieņu Ivars Jēkabsons

Lai turpmāk saņemt jaunas ziņas tieši uz epasta, spiediet šeit


Kategorija: Mācītājs | Skatījumu skaits: 1601 | Pievienoja: janb | Datums: 19.01.2011

« 1 2 3 4